Enneagrammi

Onko teille ennestään tuttu enneargammi? Törmäsin siihen eilen katsoessani Hehku ohjelmaa yle areenasta. Enneagrammi vaikutti heti mielenkiintoiselta ja uskottavalta, niinpä päätin tehdä tämän persoonallisuus testin. Testiin pääsee TÄSTÄ.

Minua kiinnostaa tosi paljon juuri tämäntyyppiset analyysit, missä käsitellään ihmisten persoonaa. Meillä kaikilla on varmasti vaikeuksia ymmärtää ja hyväksyä erilaisia ihmistyyppejä. Ihminen varmaan hakeutuu itsensä kanssa saman tyyppisten ihmisten pariin.

Itse olen oikeastaan hiljaisen ja puheliaan välimaastosta. Välillä olen puhelias oikeastaan seurasta ja mielialasta riippuen. Erilaisten ihmisten seura saa meistä esille mitä erilaisempia  ”variaatioita”, joidenkin ihmisten kanssa tuntee olonsa rennoksi ja mukavaksi, jotkut saavat meidät taas jännittyneiksi ja hermostuneiksi.

Aina ei voi valita seuraa, oikeastaan pitäisi tulla monenlaisten ihmisten kanssa toimeen ja siinä uskoisin meillä olevan vielä paljon oppimista. Oikeastaan ihmistä on vaikea määritellä millainen hän on, luulisin, että meissä kaikissa on monta eri puolta ja ne tulevat esille erilaisissa tilanteissa ja erilaisessa seurassa.

Elämäämme ohjaa aika paljon myös meidän omat kuvitelmat siitä, mitä toiset ihmiset meistä ajattelevat. Todellisuudessa tiedämme tosi vähän mitä toiset minusta tai sinusta ajattelee ja ajattelevatko oikeastaan juuri mitään meistä. Jokainen ajattelee kuitenkin enemmän itseään kuin toista.

Sitten takaisin testiin ja tuloksiin: Minulle tuli kaksi vaihtoehtoa; innostuva suunnittelija ja avulias huoltaja. Kummastakin tunnistin itseni.
. Teittekö testin? Millaisia persoonia sieltä löytyy?

Mukavaa torstain jatkoa!

2 kommenttia artikkeliin ”Enneagrammi

  1. NJ 13 joulukuun, 2013 / 8:20 pm

    Nämä ovat myös minun mielestä todella meilenkiintoisia testejä. Olen tehnyt tämän muutama vuosi sitten ja tein sen nyt uudelleen. Vastaus on innostuva suunnittelija. Kuvaus osuu mielestäni aivan oikeaan. Juuri noin lyhytjännitteinen, vaihtelunhaluinen ja innostuva olen. Hämmentävää tässä testissä mielestäni on se, että kuultuani ystävieni ja perheenjäsenteni tulokset nekin osuivat aivan oikeaan. Yllättävän paljon ihmisestä selviää muutamalla kysymyksellä, vai mitä?

    Tykkää

  2. Joanna 14 joulukuun, 2013 / 2:14 pm

    Kyllä vaan! Sielläkin siis innostuva suunnittelija. Ehdottomasti tekemisen arvoinen testi. Hauskaa ajanvietettä ja opettaa itsetuntemusta kuin myös muiden tuntemusta.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s