Sämpylät

Olenkin tainnut joskus teille kertoa, että tykkään paljon ruuanlaitosta, varsinkin silloin jos on valmistettava ruoka on jotain tavallisuudesta poikkeavaa.  Leipominen kuuluu myös suosikki juttuihin silloin jos ei tarvitse leipoa juhliin vaan ihan omaksi  ja perheen iloksi, tykkään testata erilaisia reseptejä. 
Tänään leivoin sämpylöitä bullet beefiä varten ja tein  myös coleslaw salaattia, ai että maistuikin hyvältä pitkästä aikaa. Sämpylät onnistuivat mielestäni sen verran hyvin, että laitan teillekin reseptiä jakoon. 

dl kädenlämpöistä vettädl maitoa25 g hiivaa (1/2 pakettia)tl suolaarkl hunajaa12 1/2 dl vehnäjauhojavehnäjauhoja leipomiseenvalmistus: hiiva murustellaan suolan ja hunajan joukkoon. Ja niiden päälle kaadetaan kädenlämpöinen vesi ja maitoseos. Sekoita niin kauan, kunnes hiiva on liuennut nesteen joukkoon. Lisää jauhot koko ajan sekoittaen ja vaivaa taikinaa niin kauan, että se irtoaa vähän kulhosta ja anna taikinan kohonta 1/2-11/2 tuntia. Kun taikina on kohonnut, tee siitä sämpylöitä tai leipä. Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Salaatin ohje täältä.

7 kommenttia artikkeliin ”Sämpylät

 1. Meidän elämää/ Anu 30 tammikuun, 2016 / 6:35 pm

  Oi miten ihanan näköisiä sämpylöitä, täytyykin koittaa tuota ohjetta. Minä olen jotenkin niin onneton leipuri, että aina tahtoo sämpylöistä tulla liian kovia, ainoat, jotka on onnistuneet, on Sikke Sumarin ohjeella tehdyt Namasten sämpylät, mutta tätä sinun ohjettasi kokeilen kyllä! Mukavaa viikonloppua!

  Tykkää

 2. Nanni 30 tammikuun, 2016 / 7:18 pm

  Rakastan sämpylöiden tekoa. Huomiseksi onkin hiivat jääkaapissa odottelemassa. Niitä voisi vetää vaikka pellillisen. Saako sulta tuon salaatin ohjeen.

  Tykkää

 3. Jassuntassu / My life 31 tammikuun, 2016 / 7:50 am

  Ihanan näköisiä sämpylöitä! Tuo täytetty sämpylä näyttää tosi hyvältä. Mukavaa sunnuntaita ♡

  Tykkää

 4. Tiia K 31 tammikuun, 2016 / 9:43 am

  Sämpylät näyttävät aivan megahyviltä ja niissä on selvästi tuollainen ihana rapea kuori, jota rakastan. Nam. Mukavaa sunnuntaita ❤

  Tykkää

 5. Nainen Talossa 1 helmikuun, 2016 / 6:32 pm

  Voi mitä herkkua. Minä leivon silloin tällöin aamupuuron lopusta porkkanasämpylöitä. Lämmin sämpylä voittaa jopa pullan 🙂

  Tykkää

 6. Johanna 8 helmikuun, 2016 / 8:22 am

  Kiitos kaikille kommenteista! Coelaw salaatin ohjeen löysin netistä googlettamalla.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s